vrijdag 24 april 2015

Het kleed van Echternach

De naaimachine stond enkele weken werkloos te wezen wegens gebrek aan tijd en een schoolreis naar zonnigere oorden. Ondertussen zijn we al even terug thuis en werd de paasvakantie naarstig gebruikt om menig schoolwerk te verrichten. Kwestie van wat voorsprong te nemen.

 

En tussen al dat school- en huishoudelijk werk mag een mens al een keer ontspannen niet? 


Ik maakte een Jill jurk uit La Maison Victor voor mijn kleinste jongedame. De kinderen zaten tijdens de paasvakantie met oma aan zee, ideale naai omstandigheden dus. 


Ik deed een verdienstelijke poging de print te laten doorlopen aan de rits en omdat dat nooit ging lukken met alle verschillende delen van het voorpand ging ik daar voor een contrasterend kleurtje. De reeds gekochte blinde rits was toevallig net dezelfde kleur als het overschotje van hier. Een toevalstreffer!


En toen de jongste spruit het kleed aandeed werd mijn vermoeden bevestigd. Er klopte duidelijk iets niet. Om één of andere obscure reden had ik het voor mekaar gekregen linker en rechter boven voorpand om te wisselen. In eerste instantie dacht ik, ze zal het zo ook wel aandoen. Na een nacht bezinning werd het tornmes bovengehaald. Het lostornen en opnieuw in elkaar steken duurde langer dan de assemblage van het kleed zelf. Ah ja, want alles was netjes samen overlocked.

 

Gelukkig is Maud blij met haar nieuwe garderobe uitbreiding. Ideaal ook om, samen met neefje Rik, paaseitjes te gaan rapen bij oma, die de paashaas op bestelling liet komen als iedereen een gaatje in zijn agenda had. Ze wisten wel een beetje van de warmte.De andere dames staan in de wachtrij. Eerst op de planning staat een Belladonna jurk voor de oudste. Ze koos een zeer dun katoentje en dus moet de jurk helemaal worden gevoerd. En hoe ik dat ga klaarspelen, daar moet ik mijn hoofd nog eens grondig over breken.

4 opmerkingen:

 1. Dubbele herkenning.
  Naaien terwijl ze niet thuis zijn gaat vlot, maar zo zonder pasbeurten kom je wel eens voor verrassingen te staan.
  En paaseitjes die smelten (maar dat neem ik er met plezier bij! )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zalig om aan zee te kunnen naaien!
  Het is een heel tof kleedje & met dit mooie weer kon ze het al dragen.

  Je to-do lijstje groeit ook snel zeker?
  Ik maakte ook al een belladone... zalig jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen