dinsdag 14 april 2015

Het Femma blogboek

Geruime tijd geleden won ik bij haar het 'Make it, Blog it, Share it' boek. Lobke was zo vriendelijk mij een persoonlijk berichtje te sturen op Facebook om mij op de hoogte te brengen. Om één of andere reden was de uitslag van de give away mij volledig ontgaan. Enkele dagen later viel het boek hier netjes in de brievenbus.
 

Wat meteen opvalt is de overzichtelijke indeling van het boek. Allerlei tips worden netjes verzameld in verschillende categorieën. Ze hier allemaal opnoemen zou een beetje saai worden maar er zijn toch enkele onderverdelingen waar ik mij zeker nog verder in ga verdiepen. Eén ervan is het blogrecht. Toch belangrijk om te weten of wat je doet wel conform het auteursrecht is.


En omdat ik hou van blogs met mooie foto's zoals deze en deze, heb ik mij voorgenomen het hoofdstuk rond fotograferen eens grondig door te nemen. Nooit te oud om bij te leren!


Waar ik het meest mee sukkelde bij het opstarten van dit blogje was de technische kant van de zaak. Helaas heb ik niet veel kaas gegeten van informatica, laat staan van allerlei HTML-codes. Het heeft toch wat voeten in de aarde gehad voor ik een lay-out had die er min of meer uitzag hoe ik hem wou hebben. Mijn banner, inclusief de zelfgetekende bloempjes, werd nota bene gemaakt in Word. Die technische kant ga je jammer genoeg ook niet terugvinden in het boek. Wel worden de verschillende blogplatforms met elkaar vergeleken en wordt her en der verwezen naar een online handleiding.

En natuurlijk staan er ook heel wat URL's in van blogs over de meest uiteenlopende onderwerpen. Kwestie van wat extra inspiratie te kunnen opdoen.

Mijn bescheiden blog ga je er niet in terugvinden, maar vermits je hier zit te lezen heb je gelukkig je weg tot hier reeds gevonden ;)10 opmerkingen:

 1. gelukzakje... dat wordt studeren met een smile op 't gezicht!
  Veel leesplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die technische zou ik precies ook wel willen! Ik volg je met plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet ook nog veel leren hoor!En ik ben blij dat ik de weg naar hier gevonden heb ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb het boek ook en het hoofdstuk over fotografie vind ik ook heel interessant (vooral de tip van het bad :-))!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk leuk! Ik heb me ingeschreven voor een heel blog-weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind je blog toch een mooie uiterlijk hebben, word of niet. Ik laat dit soort problemen door de MDH oplossen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een slim idee. Al zal mijn informaticafreak zich nog wel wat moeten bijscholen in html.

   Verwijderen
 7. Al zeg je dat je niet veel kaas gegeten hebt van informatica, toch heb je een mooie en leuke blog.

  Tina
  www.driecreatievebijtjeS.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen