dinsdag 16 augustus 2016

Je bent vijftien en je wil wat...

Je wil helemaal geen saai leven met momenten van verveling maar een goed gevulde vakantie vol leuke uitstappen met vriendinnen.
Je wil helemaal niet de kledij van je zus afdragen maar hippe kleding ook al moet je daarvoor het halve land afschuimen.
Je wil niet op vakantie in een huisje in Friesland maar op hotel met ontbijtbuffet genieten van zon, zee en strand.
Je wil geen mama die enkel kleding naait voor zichzelf of voor je kleine zus. Af en toe mag er ook eens iets voor jou onder de naaimachine vandaan komen.


Uiteraard kies je zelf wat dat dan wel moet zijn en op een dag spot je een hippe short in de coolste stof ooit en vraag je heel lief of ze die alsjeblief voor jou wil maken. In hetzelfde stofje uiteraard want een beetje bling-bling kan heus geen kwaad. Gelukkig heeft dat naaimagazine ook gedacht aan tieners want 'grote-mensen-maten' zijn soms nog wat te ruim.


De zoektocht naar het La Maison Victor stofje bleek gelukkig vrij eenvoudig. Bij Gallery fabrics hadden ze nog een voorraadje liggen. Over de kwaliteit van de stof heb ik zo mijn bedenkingen. Zeker als je weet dat ze 41 euro/meter kost. Het 'gouden' toplaagje werd vastgehecht op de averechtse kant van de sweater stof en komt het en der los. Iets wat in mijn ogen voor zo een dure stof niet zou mogen.


Het in elkaar zetten van de 'Golda' short verliep van een leien dakje. Maatje 32 zit perfect en de gouden stof past wonderwel bij dit T-shirt dat geduldig lag te wachten in de kast. Zelfs de nieuwe handtas bleek assorti.


De originaliteitsprijs zal ik hier niet mee winnen, maar ik heb er hier eentje gelukkig gemaakt en dat is veel belangrijker als je het mij vraagt.

21 opmerkingen:

 1. Heel mooie short!! Maar zo jammer van de kwaliteit van zo'n dure stof...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dat stofje ook heel mooi. Al toen ik het in de winkel zag nog voor het nummer van LMV uit was trok het mijn aandacht. Maar de prijs..... voor zo een short die je echt heel mooi gemaakt hebt heb je waarschijnlijk niet zo veel stof nodig maar ik kan met mijn figuur zo geen minuscuul broekje meer dragen. Ik heb de stof wijslijk laten liggen omwille van de prijs maar ik vind ze wel prachtig, maar nu je zegt dat ze loskomt. Dat zou niet mogen nee, zeker omdat je kleding toch regelmatig moet kunnen wassen. Jouw dochter staat er heel mooi mee !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo mooi! Ik gebruikte de stof voor het voorpand van een sweater en durf hem niet wassen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De short werd ondertussen reeds verscheidene keren gewassen op een programma voor delicate was en ik moet zeggen dat hij mooi in model blijft.

   Verwijderen
 4. Ik kan geloven dat je er de dochter dolblij mee gemaakt hebt.
  Het is een hele mooie short geworden! Wel jammer van de dure stof die minder kwaliteitsvo blijkt...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo mooi en ik heb zoveel spijt dat ik die stof niet kocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo jammer van de stof, want het ziet er echt een supertoffe short uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk als je zo'n meid blij kan maken, want ja, op die leeftijd weten ze heel goed wat ze willen :)

  Jammer dat de stofkwaliteit tegenvalt, zeker voor die prijs...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het gewoon schitterend dat ze op die leeftijd graag wil dat haar moeder iets voor haar maakt - wat zou ik het geweldig vinden als mij hetzelfde overkomt, over enkele jaren. Ze had overschot van gelijk, met haar goesting, de short staat haar prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super staat ze er mee ...jij bent weer net gestegen in de coole mam lijst

  BeantwoordenVerwijderen
 10. prachtig! jammer van de kwaliteit van de stof voor die prijs zou je perfectie verwachten, die prijs overstijgt zelfs ver mijn 'daar durf ik niet in knippen' grens... hopelijk komt lmv met wat betaalbaardere stofjes in de toekomst

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtdochter die haar eigen leven in lijnen aan het zetten is, helemaal zoals het hoort ;-) net zoals het shortje!

  BeantwoordenVerwijderen