vrijdag 15 mei 2015

Mijn eerste Belladonna jurk

De maand mei is standaard een drukke periode op school. Nadat alle examens werden opgesteld en de rapportperiode voor het laatste dagelijkse werk wordt afgesloten keert de rust een beetje weer. Zover is het nog niet, maar het einde nadert en het vooruitzicht naar vakantie komt reeds voorzichtig piepen.


De naaitijd was de laatste weken dan ook enigszins beperkt. Toch slaagden we erin tussen alle bedrijvigheden door een Belladonna jurk af te krijgen voor de oudste. Hij stond reeds lang op de planning, die jurk. En omdat pubers en geduld geen 'match made in heaven' blijkt te zijn ben ik niet de enige die blij is dat hij eindelijk klaar is.


Wonder boven wonder pasten mijn oudste haar afmetingen binnen één en dezelfde maat. Ik moest dan ook niets aanpassen aan het patroon. Nu kan ik al een tijdje niet meer spreken over mijn kleine meid, maar ik was toch verbaasd toen bleek dat ik maatje 44 moest overtekenen voor mijn 15-jarige. We zullen het maar op de Franse maten steken.


Omdat het dunne Strass stofje haar een beetje teveel doorkijk zou bezorgen, werd de hele jurk gevoerd en moest ik noodgedwongen afwijken van de werkbeschrijving. Het voeren van het rugpand bezorgde mij het nodige denkwerk, maar het is gelukt.


 De dochter is in de wolken met haar nieuwste aanwinst en ik moet eerlijk toegeven dat het model haar goed gaat. Ze heeft er zelfs al een tweede besteld, al zal ze ook daarvoor nog wat geduld moeten uitoefenen.


11 opmerkingen:

 1. Zo mooi ! (enne, ik schrik hier ook van de maat, want ik wou hem ook eens voor mezelf naaien, sebiets pas ik zelfs niet meer binnen die franse maten ...)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik dacht net hetzelfde als Jo hierboven. Hopelijk geraak ik niet gefrustreerd als ik er wil aan beginnen.
  Knap trouwens, jou versie.En wat een grote dochter al.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had het al gezien, van die Franse maten ;)
  Mooi, je dochter en haar jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi ...het stofje is wel mooier van dichtbij ...mooie kleuren

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn eerste gedacht was "Amai, Seija is veranderd!" Maar het is gewoon die dochter van jou ;) In een heel schoon kleedje, misschien dat dat mij afleidde :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol! Seija zo een slordige 25 jaar jonger, al heb ik nooit in maatje 44 gepast :)

   Verwijderen
 6. Leuk! Ik heb je trouwens genomineerd voor een Liebster Award! http://www.creastine.be/2015/05/de-liebster-award-van-merle.html

  BeantwoordenVerwijderen