dinsdag 17 februari 2015

You are 9 today!


Negen wordt ze vandaag, mijn kleinste jongedame. En toen ik afgelopen weekend deze broek voor haar klaar legde om het verjaardagsfeest bij te wonen reageerde ze dolenthousiast met de woorden: 'Oh, ik mag de broek die mama heeft gemaakt aandoen!' Smelt.


Ik maakte een Cisse, een u vast niet onbekend Zonen 09 patroon. Maatje 128 small voor toen mijn bijna negenjarige uk. Zij koos zelf een bijpassend stofje voor enkele accenten alsook. Een overschotje van dit project. Zelfs de kleur van de kamsnap werd door haar bepaald.Van naaischuurdame Els kreeg ik de tip met zilveren paspel te werken. Een gouden tip zo bleek achteraf. Negenjarige meisjes houden wel van wat bling-bling.


Ik verlengde het patroon ettelijke centimeters. Omdat het gewoon te kort was en omdat ik onderaan een omslag wou voorzien om het contrasterende stofje terug te laten komen.


De broek zit als gegoten. Gelukkig rekt de jeansstof een beetje mee en heeft mij kleinste dame een smal poepke. Misschien moet ik mij in de toekomst toch eens wagen aan een broek met gulp.


Proficiat kleinste 'beetje grote' meid!


7 opmerkingen:

 1. Proficiat Maud!
  En ja, je hebt geluk, want de broek is heel mooi geworden met de extra details en het zilver! Geniet van je dagje in deze vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooie meisjesbroek met leuke accenten! Knap gekozen van je dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat aan je jarige dochter en ze heeft dat goed gekozen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hip hip hoera voor de jarige en de broek! Super met dat contrasterend stofje, ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh, zalig!! Ik heb dit patroon ook liggen maar durfde het nog niet gebruiken voor mijn meid. Jij brengt me op een leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er een comfortabele broek uit!

  BeantwoordenVerwijderen