zondag 1 februari 2015

Samenwerkende venootschap

Sinds oma de avonden alleen doorbrengt is ze aan het haken en breien geslagen. Iets wat ze leuk vindt en makkelijk voor de televisie kan uitvoeren. Het begon met een boekje vol Amigurumi's en waar het eindigt weten we nog niet.Dus toen ik deze sjaal in blogland spotte werd één en één twee en keek ik eens heel lief in oma's ogen. Ik maak hem als cadeau voor nieuwjaar, zei ze. Helaas bleek die deadline net iets te strak door mijn te lange getwijfeld over de kleur van de wol. 


Even later verscheen er op haar blog ook nog een tutorial om bijpassende handschoenen te maken. Oma zag dat niet zitten. Handschoenen zijn veel te moeilijk zei ze. Gelukkig bleek het eerder om handwarmers te gaan en ging ik zelf met de haaknaald aan de slag.De scheepjeswol Stonewashed XL werd, na veel wikken en wegen, gekozen op basis van de kleur van mijn winterjas en online besteld. Enig minpuntje, ook al bleken alle bolletjes van hetzelfde lot, toch zat er kleurverschil op. Gelukkig valt dat niet zo heel erg op bij de sjaal maar toch zou het niet mogen. Over de zachtheid van de wol en zijn vermogen mij warm te houden tijdens mijn dagelijkse fietstocht kan ik dan weer niet klagen.


6 opmerkingen:

 1. Mooie kleur heb je uiteindelijk gekozen! Zo fijn dat je oma dat voor jou maakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is super dat je oma dat nog doet.Zo heb je 2 vliegen in één klap!En een leuke sjaal en een mooie herinnering erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap gemaakt van jouw oma! En sinds ik recent ontdekt heb, hoeveel tijd er in zo'n haakwerk kruipt, heb ik er nog meer respect voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zien die er zalig uit!!!!
  Oh, supertof en waarschijnlijk ook mooi warm.

  BeantwoordenVerwijderen