maandag 16 februari 2015

Easy food

Met een echtgenoot die vaak laat thuis komt, sta ik er hier tijdens de avondspits meestal alleen voor. Om die reden werd vele jaren geleden besloten dat iedereen op school een warme maaltijd nuttigt, ik dus ook.

Nu moet ik eerlijk toegeven dat zelf bereide maaltijden beter smaken dan schoolkost, het ziet er ook meestal niet uit en ik krijg steevast opmerkingen van collega's die mij gek verklaren, maar het wegvallen van de kookstress na een werkdag is mij dat meer dan waard.

Op woensdag mogen de dames en ik onze benen onder tafel schuiven bij oma, waardoor het koken zich beperkt tot vrijdagavond en weekends. Zaterdag en zondag nemen we hier rustig de tijd om een maaltijd op tafel te toveren, vrijdagavond gaan we meestal voor een snel klaar recept. 

Sinds het atheneum, waar de oudste dochter naar school gaat, besloten heeft geen warme maaltijden meer te serveren tenzij aan leerlingen met een topsportstatuut wankelt ons systeem op zijn huisvesten. Als volgend schooljaar ook dochter nummer twee de speelplaats van de middenschool inruilt voor die van het atheneum moeten we misschien nog eens nadenken over ons 'systeem'. Ondertussen genieten we nog even van stresslozearme avonden.

Niet echt light maar wel snel en lekker: Pasta met  mascarpone en erwtjes naar een recept uit 'De happy cooker' van Felice.


Benodigdheden: 500 g spaghetti, 1 grote pot mascarpone, 400 g erwtjes, 250 g gerookt spek

Kook diepvrieserwtjes in een pot met gezouten water gaar, giet af en laat verder uitlekken. (Het lukt ook perfect met erwtjes uit blik die je uiteraard niet meer hoeft te koken.) Bak de spekjes in de pan, zonder extra boter of olie toe te voegen, lekker knapperig. Voeg de mascarpone toe. Laat op een zacht vuurtje smelten tot een gladde saus en breng op smaak met peper en  nootmuskaat. Voeg de uitgelekte erwten toe en warm nog even verder op. Ondertussen de pasta koken. En klaar!

Smakelijk.

Deze blogpost kadert in het #boostyourpositivity project van Activa. Meer info hier.

3 opmerkingen:

 1. Dit kan je ook klaar maken met gerookte zalm ipv spek,is ook heel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat receptje ga ik ook eens testen ... Ziet er mij lekker en gemakkelijk uit.

  Groetjes

  Tina
  www.driecreatievebijtjes.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit zal hier deze week nog op tafel komen, veel plannen deze week en niet op kookgebied. Ideaal lijkt me!

  BeantwoordenVerwijderen