zondag 6 december 2015

Nog vijf te gaan...

De eerste examenweek zit erop, en terwijl ik naarstig aan de slag ging met mijn rode stylo en mij geregeld afvroeg wat ik daar vooraan in de klas heb staan doen, is er hier thuis van examenstress nauwelijks sprake.


Er heerst hier haast een vakantiesfeertje. Alles rustig op het gemak. Morgen examen Frans, maar eerst American cookies bakken. Dat Frans heb ik toch op een uurtje geleerd en onder invloed van koekjes met een overdosis chocolade à la Sofie Dumont gaat dat studeren veel vlotter.


Benieuwd naar dat examenrapport, al toonde het verleden aan dat dat wel goed komt met die punten.


In navolging van haar vorige Julia sweater wou Mart nog een exemplaar ... of zes. Deze keer een warmere versie in een zalig zachte sweaterstof met spikkels. Zij koos het stofje zelf bij Fairy Tailors op De Bonte fabriek, ik koos dezelfde afwerking aan de hals als de vorige keer. De trui zat snel in elkaar met de overlock en zelfs de naadjes lopen door!


Ook voor mijn tweede student hier in huis werd genaaid maar dat is voor later.

@ Lotte Pothé en Ellen:
Laten jullie iets van jullie horen in verband met de uitslag van het weggeeffeestje.

9 opmerkingen:

 1. Je kan maar relaxt aan de examens beginnen he. Met de comfy trui daarbovenop gaat dat lukken .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hup, start dat bandwerkje maar op :) - schoon gerief zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai er al een week examens op zitten!Hier begint de zoon morgen en dochterlief begint pas op 4 januari ... Leuke Julia en top dat de naden door lopen,zelf moet ik daar nog een beetje op oefenen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zalig dat ze zo goed voorbereid in alle rust de examens kunnen ondergaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo herkenbaar, verbeteren kan best wel frustrerend zijn ... Ik mag nog enkele dagen mentale rust houden om dan die stormen te doorstaan! Enne een uurtje Frans leren? Dat heb ik me jammer genoeg nooit kunnen permiteren. Die talenknobbel zat soms ver verstopt ;-) Succes voor de dochter, onze oudste begint morgen aan haar allereerste reeks. Ze is zich in ieder geval al flink aan het voorbereiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zalig, een stressvrij huis met heerlijke koekjesgeur! Alhoewel,ik bespeur een beetje stress naar de zoektocht naar de winnaars...ik wil je die stress anders wel ontnemen hoor! Zal ik mijn adres doorsturen ?😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga nog even geduldig afwachten. In uiterste nood trek in twee nieuwe winnaars en dan gooi ik jou mee in de strijd. :)

   Verwijderen
 7. Zalig dat ze zo ontspannen is in de examenperiode!
  En dat van die rode stylo en de vraag wat je daar vooraan staan doen hebt, dat had ik zelf kunnen schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen