woensdag 16 september 2015

Tilda top

Britt, de meest modebewuste dochter, weet maar al te goed wat er in haar kleerkast mag belanden en wat niet. Tijdens het maakproces zie je vaak al op haar gezicht of het kledingstuk in wording een plaats gaat veroveren tussen haar favoriete outfits of verbannen zal worden tot een plekje achteraan in de kast.


Regelmatig ziet ze ontwerpen in LMV die haar hartje sneller doen slaan. Alleen is mijn 14-jarige ukkepuk een smalle spriet en ontbreekt er hier en daar nog wat volume om in de maattabel van LMV te passen. Zo staat de Emma jurk hoog op haar verlanglijstje maar ik durf er mij niet aan te wagen. Met het nodige geduld komt dat wel in orde met dat volume.


De Tilda top stond op een denkbeeldige tweede plaats. Een eenvoudig ontwerp dat ik mij nog wel zag aanpassen tot tienerversie.
Aan de zoektocht naar een passende stof kwam een einde toen we bij Jo De Visscher deze mooie groene stof vonden. De draagster in spé was mee, wat het zoekproces enigszins vergemakkelijkte.


Ik nam maatje 34 over zonder naadwaarde. De zijnaden stikte ik op 1,5 cm en moest enkel onder de oksels wat aanpassen, lees stikken op 1 cm.

Of deze Tilda top is goedgekeurd? Daarvoor hou ik mijn wasmand in de gaten,gezien het verband tussen het dragen en wassen rechtevenredig is.6 opmerkingen:

 1. Erg mooi topje.
  ik heb er al 3x gemaakt, ik moest enkel de mouwtjes iets breder gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prachtig! Ja, jonge dames.... die moeten ook hun eigen stijl ontwikkelen en ik vind het wel tof dat ze goed weten wat ze willen. In deze wereld is dat (meestal) wel een must!
  Het is super en die zal veel in de was liggen, héél zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het alvast een topper! Maar ik ben wel net geen tiener meer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Dat wordt een blijvertje, denk ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen