zaterdag 26 september 2015

(schattigheid)²

Niemand gaat ontkennen dat baby's schattig zijn, zeker als ze elders de nacht doorbrengen. Zo een klein hoopje mens dat overal slaapt ongeacht het aantal decibels dat er geproduceerd wordt, het lijkt een eeuwigheid geleden.


Gelukkig is er nog de schoonzus die, met medewerking van de schoonbroer, zorgde voor familiale uitbreiding. En als je dan even op bezoek gaat bij de nieuwste aanwinst in de familie, kan dat uiteraard niet zonder handgemaakt pakketje.


Op de lijst met mogelijke projecten scoorde de Kiind jumpsuit het hoogst. En toen we wisten dat het een meisje was geworden kocht ik een schattig Froy & Dind tricot met een vleugje roze en bijpassende boordstof bij Framalo.


Het kruippakje zat vrij snel in elkaar, het verkeerd inzetten van twee kamsnaps niet meegerekend. Al leerden we hierdoor dat je die gewoon met brute kracht kan verwijderen.En dan schoot er nog een klein lapje zwanentricot over en viste ik wonder boven wonder een effen tricot in het perfecte blauw uit de beperkte voorraad. Hiermee zou het moeten lukken een T-shirt voor grote zus Anna te fabriceren. In de enige Ottobre die hier in de kast ligt stond er gelukkig eentje met raglan mouwen. Ondertussen vervoegde Billie de patronenvoorraad.


De echtgenoot had het lumineuze idee er een bijpassende pyjama van te maken, maar vroeg zich af of ik dat nog op één avond in elkaar kon steken. Tuurlijk, overlockgewijs werd dat klusje snel geklaard!!! Ik had zelfs nog wat tijd om te spelen met boorden aan mouwen en benen.


En zo kunnen de zussen Anna en Eline assorti in hun bed kruipen. Schattig niet?

9 opmerkingen: