dinsdag 24 juni 2014

Proclamatie in stijl!

Het einde van het schooljaar nadert met rasse schreden.

De proclamatie van de zesdejaars die morgenavond,  na twee dagen delibereren, op het programma staat is daar een voorbode van. Het emo-moment van het jaar, want ook al is het niet je eigen vlees en bloed die daar op het podium staan, het doet je toch iets met je als leerkracht om afscheid te moeten nemen van leerlingen die vier jaar bij je in de klas zaten.In het derde jaar worden ze voor het eerst vol verwachtingen in het chemie labo gedropt. Een bende hyperactieve 'kleine' puistige pubers. Gaan we iets doen ontploffen? Kan jij drugs/bommen maken? Gaan we iets leuks doen vandaag?

Ik heb het voorrecht hen vier jaar te volgen, hen dingen bij te brengen. Jaar na jaar zie je ze groeien. Letterlijk maar ook figuurlijk. Je leert ze beter kennen en zij jou ook. En dan opeens moet je afscheid van ze nemen, klaar om de wijde wereld in te trekken of een hogeschool of universiteit uit te kiezen.


Met volgende boodschap laten we hen gaan:
Wij zullen nog vaak aan jullie denken, hopelijk jullie af en toe ook eens aan ons. Laat ons weten hoe het je vergaat in de wijde wereld en spring af en toe nog even binnen op school. Beloofd?

PS: Uiteraard gaan we morgen in stijl naar de proclamatie maar daarover later meer.

5 opmerkingen:

  1. Dat stofje ziet er veelbelovend uit! Heel benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo had ik het nog niet bekeken... ;) Allé, ergens wist ik het wel, maar je legt er héél mooi de vinger op.
    Enne... die outfit ziet er plezant uit! Mag ik scanderen "foto foto" ;)

    BeantwoordenVerwijderen