vrijdag 20 juni 2014

Voor Hilde!

Enige tijd geleden kreeg mijn nicht Hilde de diagnose van borstkanker. Het moet rond de periode geweest zijn dat Bompa werd opgenomen in het ziekenhuis. De kankercellen bleken zich reeds verspreid te hebben over haar hele lichaam, maar Hilde geeft niet op en ondergaat momenteel een zware chemokuur. Begin juli weet ze of de chemo aanslaat.

Jaren geleden ruilde zij haar job als vroedvrouw in voor die van leerkracht. Sindsdien geeft zij les aan verplegers en verpleegsters in spé aan het Sint-Norbertusinstituut. En Hilde is een geliefde leerkracht. Haar leerlingen waren dan ook danig onder de indruk van het nieuws dat Hilde ziek was en enige tijd geen les meer zou kunnen geven. Ze waren zelfs zo aangedaan dat ze voor haar een benefiet wouden organiseren om geld in te zamelen voor kankerpatiënten. De benefiet gaat door op 22 juni in Wilrijk.

 
Op vraag van Hilde zal het ingezamelde geld naar de patiëntenzorg gaan van kankerpatiënten in de Sint-Augustinusziekenhuis waar Hilde ook zelf behandeld wordt. Zo wil men het geld besteden aan de aankoop van dekentjes voor patiënten die tijdens de chemotherapie een koudekap op krijgen. Deze ijskoude kap zou ervoor moeten zorgen dat de patiënten hun haren door de chemo minder of zelfs helemaal niet verliezen. I-pads, die men ook wil aanschaffen, zouden weer kunnen zorgen voor wat afleiding tijdens de behandeling.

Dus heb je aanstaande zondag nog niets op de planning staan, allen daarheen. Animatie voor de kinderen, leuke optredens, voetbal op groot scherm, eten en drinken. Ze hebben echt aan alles gedacht.


1 opmerking:

  1. Fijn dat die leerlingen dit organiseren.Jammer genoeg is het veel te ver voor ons.Maar geef haar de moed om te blijven volhouden.

    BeantwoordenVerwijderen