zaterdag 14 juni 2014

Het februari foefelare kleed.

Naaien voor tieners, het blijft een uitdaging! Ze weten duidelijk wat ze willen en vooral wat ze niet willen. De ideale jurk zit in hun hoofd klaar, maar een passend patroon vinden is niet altijd even eenvoudig.

Moet ik echt op de foto?

En hoe graag ik mijn dochters nog in die schattige kinderpatronen zou willen murwen, voor mijn 13- en 14- jarige jongedames lukt dat helaas niet meer. Vorig jaar kon dat nog perfect!

OK, eventjes dan.

We grepen dus naar een patroon voor volwassenen maar moesten enig aanpaswerk verrichten. Lees te veel stof ter hoogte van de borst en te weinig plaats in de taille. Blijkbaar zijn de vrouwelijke vormen toch nog niet zo uitgesproken aanwezig, al lijkt dat wel zo in mijn hoofd. Perceptie???


De instructies in het boek werden niet stap-voor-stap gevolgd waardoor ik op een bepaald punt tot de constatatie kwam dat ik de voering niet kon keren. En dus deden we aan foefelare. Ook voor de vele plooien werd de intuïtie uit de kast gehaald. (Lees: ik kon niet uit aan al die streepjes op het rokdeel.)

En nu is het genoeg geweest!

Het roze broderie stofje komt van de Strass stoffenverkoop, de oranje voering van het Stoffenspektakel.
En jullie hadden vast al het Februari kleed herkend uit het boek Little miss Y's wardrobe. Ik maakte voor Britt maatje 32.

 Het kraagje.

 Zowel rok al voering kregen een rolzoom.



12 opmerkingen:

  1. Ja, mooi, vooral fan van de dubbele kraag!
    Jammer he, dat niemand zich waagt aan mooie patroontjes voor deze tieners,missch te gewaagd, wegens eerder maatwerk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. superleuk! het is al zo een uitdaging om voor mijn lijf te naaien laat staan voor tieners... gelukkig zijn mijn miekes nog klein ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow, wat een mooie jurk! En jongedame

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel leuk! Ze heeft wel een goede smaak! In mijn tienerjaren moest alles zwart en new wave zijn...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel leuk kleedje! Ik hoop dat ze dat hier binnen een jaar of 10 ook nog willen aan doen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat mooi! Dit onthoud ik zeker, dankje om me de weg te wijzen naar hier :-) Het boek heb ik in huis, ik had dit patroon al een keer bekeken. Nu de tiener nog overtuigen!

    BeantwoordenVerwijderen