vrijdag 28 maart 2014

Laten we eens een kleedje maken! The sequel.

Sommigen onder jullie vragen zich hoogstwaarschijnlijk af hoe het zit met dat Femma kleed van mij. Ergens eind januari verscheen er hier een hoopgevend bericht dat ik eens een kleed voor mezelf ging fabriceren. 

Een kleed waar ondertussen naarstig tweewekelijks op woendagavond en geregeld tussendoor, tot ik weer vastzat en hulp van de juf moest inroepen, aan verder werd gewerkt.

Een kleed dat vele malen in elkaar werd gezet, werd losgetornd, werd aangepast zowel op patroon als stof, terug in elkaar werd gestoken. Nog steeds niet goed werd bevonden. Terug ....

Een kleed waardoor ik na 39 jaar te weten ben gekomen dat ik volgens de juf 'scheef' gebouwd ben en ik zeker nooit iets mag kopen met grote ruiten want dan gaat dat opvallen????
(Een gevolg hiervan is dat ik ZEVEN! verschillende patroononderdelen heb enkel voor het bovenstuk.)

Een kleed dat er eindelijk deftig uit begint te zien want het einde is in zicht. De laatste les werd mijn model goedgekeurd. Nu nog alleen de voering erin zetten en dan ... showtime.

En omdat ik een blogpost zonder foto's een beetje zielig vind, enkele foto's die ik vandaag nam tijdens het knippen van de voering.

3 opmerkingen:

  1. Hihi, voor een 'scheve' ben je RECHTuit gezegd wel een heel toffe! ;o) Dat voeringstofje is een schoontje. Ik ben benieuwd naar het kleedje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Al het werk meer dan waard geweest!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ondek pas nu jouw blog: man, daar staan mooie dingen op ! Tja, die naaijuffen, die zijn precies niet geboren met de meest subtiele tong ... die van mij had na de eerste les het over 'de ronde vormen van Katrien' :-) ... Ik heb intussen ook de foto's van het afgewerkte kleed gezien: supermooi en zo perfect afgewerkt ! Geloof mij vrij, voor een dergelijk kleed betaal je in Brussel gauw 400 à 500 EUR (Natan en dergelijke mss zelfs meer)

    BeantwoordenVerwijderen