dinsdag 11 oktober 2016

Septemberdipje

De grijze wolken en kouder wordende temperaturen kondigen stilaan de herfst aan. Dat kan ook niet anders want een eenvoudige blik op de kalender leert ons dat het reeds oktober is. September vloog voorbij en als je even rechts kijkt zie je dat er geen blogpost verscheen in deze eerste maand van het nieuwe schooljaar.


Ik moest even wennen aan het nieuwe (school)ritme, aan alweer een nieuw lessenrooster, aan de vele naschoolse activiteiten van mijn drie jongedames, kortom aan de septemberdrukte. De naaitijd schoot er wat aan in en van bloggen kwam helemaal niets in huis.


Soms vraag ik mij af hoe andere mensen dit allemaal wonderwel weten te combineren. Mij lijkt het in ieder geval niet te lukken om naast een voltijdse baan, het opvoeden van drie dochters, de logo, woord en zwemtrainingen van mijn kroost en mijn avondles patroontekenen ook nog voldoende naaitijd, laat staan blogtijd over te houden.


Gelukkig werd er tijdens de zomermaanden wel achter de naaimachine gezeten.


Toen de oudste dochter vroeg om voor haar een tasje te naaien werd het project op de lange baan geschoven. Ik prefereer om de één of andere reden nog steeds het naaien van kleding boven dat van tassen.
 

Zo ongeveer een jaar lag de stof in mijn voorraad. Mijn persoonlijke reminder liet af en toe eens vallen dat het gevraagde tasje wel erg lang op zich liet wachten.


Naast de stof, een Veritas vondst, koos dochterlief ook het patroon. Het werd de Inge tas uit 'De tas van Annelies'. Onder het motto klant is koning werd een rits toegevoegd. Kwestie van ervoor te zorgen dat die GSM en dat bus abonnement zeker blijven zitten.


9 opmerkingen:

 1. Wat een plezant tasje!
  ---hoe ik het combineer? Slechts een minderheid van wat in een bepaalde maand op de blog verschijnt, is ook die maand gemaakt :). Hoera voor uitgesteld publiceren! En hoera voor het niet-moeten bloggen, het moet toch allemaal plezant blijven ook, niet?---

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi tasje... Dat vraagt om een vervolg. Ik maakte nooit eerder een tas en telkens ben ik dan een tikkeltje jaloers als ik dergelijk exemplaar zie passeren. Echt een tof tasje! Jouw post is heel herkenbaar, ik begrijp ook niet hoe anderen de klus klaren om meermaals per week te bloggen. Bij mij lukt het meestal maar 1x per maand...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik volg je helemaal in je liever-kleding-dan-tassen! Al ben ik wel elke dag superblij met mijn meermintas, dus het loont wel meer :-) Hopelijk heeft de dochter hetzelfde gevoel bij dit tasje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier is de tijd tegenwoordig ook ver te zoeken. En soms heb ik eens een uurtje 's avonds, maar dan plof ik liever in de zetel..
  Een heel leuk tasje dat je maakte!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel tof tasje!!

  Ik ben momenteel nog thuis, dus ik sta meestal te kijken van werkende moeders die toch regelmatig tot vaak weten te bloggen en een hele kledinglijn produceren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke tas! September is hier ook steeds zoeken. Steeds wanneer ik het gevoel heb dat ik het rond krijg (einde van het schooljaar), is het blijkbaar nodig om alle uurroosters te veranderen ;-)
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi tasje, goed gekozen van de dochter! Het lukt me de laatste tijd ook niet goed om in de naai/blog modus te geraken ...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi! Tassen blijven hier ook gemakkelijk liggen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi tasje! Herkenbaar die drukte, alles willen doen. Na 2 jaar naailes zette ik daar een punt achter, nu heb ik meer tijd om te naaien, ook al zou dat altijd meer mogen zijn ...

  BeantwoordenVerwijderen