maandag 29 augustus 2016

De Noa short

Wie naait wordt onvermijdelijk geconfronteerd met stofrestanten. Kleine lapjes stof waar je soms geen raad mee weet. Stukjes waarvan je je afvraagt of het nog de moeite is om ze bij te houden. Meestal belanden ze in mijn stoffenbak die ondertussen overvol zit. 


Soms ben je bezig met een project en hoop je vurig dat er nog een stukje overblijft, omdat het stofje zo mooi past bij een overschotje van een ander zelfgemaakt kledingstuk


Zo ging het dus bij deze Noa short, want voor een broek was het resterende lapje te klein. Meteen twee stofrestanten weggewerkt en een leuke short als resultaat, dat is drie vliegen in één klap.


De Noa pants is het laatste patroon dat Marte van Compagnie M. uitbracht, het eerste uit haar 'basic' collectie.  Geen rits, geen knopen, enkel een elastiek wat er meteen voor zorgt dat de short snel aan en uit kan. Een basic short die er niet zo basic uitziet dankzij de prachtige zakjes.


Diezelfde zakjes zorgden ervoor dat er wat tornwerk aan te pas kwam, geheel mijn eigen domme fout. Maar kijk het eindresultaat mag er wezen, niet?


2 opmerkingen:

  1. Mooi! Ik had er ook eentje willen maken voor deze zomer, maar die tijd hé... of liever het gebrek eraan :-)

    BeantwoordenVerwijderen