zondag 1 mei 2016

Ik beken....

Sinds ik een digitale spiegelreflexcamera in mijn bezit heb, ik schat zo een slordige 3 jaar, gebruik ik het toestel steeds in automatische stand. 

In de loop der jaren vond ik nooit de tijd, noch de zin om mij te verdiepen in de vele mogelijkheden van mijn Nikon. Toch begon het stilaan te kriebelen om meer te weten te komen en daarom deed ik mezelf een boek cadeau. In Anki Wijnen haar Shoot! boek wordt in mensentaal uitgelegd hoe je ook manueel leuke foto's kan maken om nog maar te zwijgen over de vele andere tips die je erin terug vindt.


Ik deed een eerste experiment met de kersverse toiletzak van de echtgenoot in de kijker. Sinds die veranderde van werk, moet hij af en toe eens een nachtje in het buitenland doorbrengen. Genoeg redenen om hem van mannengerief te voorzien. Met haar uitleg een fluitje van een cent.

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik nog niet meteen het bos door de bomen zie. Er zal nog heel veel oefenwerk aan te pas komen voor ik mij gezwind door diafragma en sluitertijd instellingen worstel. Vooraleer het wit op de achtergrond ook echt wit is. Voorlopig denk ik dat die automatische stand toch nog even mijn vriend blijft. 


1 opmerking:

  1. Heel herkenbaar! Daarom dat ik het boek ook eens gekocht heb, maar ik moet eerlijk zijn, buiten het bekijken van de hele mooie foto's die er in staan, ben ik nog niet verder geraakt!
    Zus 1

    BeantwoordenVerwijderen