dinsdag 4 augustus 2015

Het werd tijd!

Heel, heel, heel lang geleden, ergens in maart, werd ik door Yabelle & co genomineerd voor de Liebster award en toen ik enkele weken geleden  nog een nominatie kreeg van Creastine besloot ik er maar eens werk van te maken. Gezien het volgers aantal ondertussen richting de 200 gaat de 200 heeft overschreden, hoogstwaarschijnlijk de laatste keer.

Dus hier gaan we:

De vragen van Yabelle

Waarom ben je beginnen bloggen? 
Een klassieker, om mijn creaties te delen met gelijkgestemden. 
Wat voor blogs lees/volg je graag?
Voornamelijk naai gerelateerde blogs, al zijn er na verloop van tijd ook mama blogs tussen geslopen.

Waarom heb je deze blognaam gekozen?
Dat vond ik nog het moeilijkste van allemaal, een blognaam kiezen. Omdat ik mijn blog voornamelijk wou gebruiken om mijn (naai)creaties te delen en die in mijn vrije tijd vervaardigd worden werd het me-time by Seija

Wat vind je zo leuk aan naaien?
Naaien is voor mij pure ontspanning. Ik hou ook van het inzichtelijke ervan en wil daarom graag meer de patronen achter de kledij leren doorgronden. Het is ook leuk dat je er wat aan overhoudt. En ook al heb ik hier al grote dochters rondlopen, mijn to-sew lijstje wordt door hen regelmatig aangevuld.

Wat vind je het leukst om te maken?

Naar het schijnt heb je binnen de naaisters verschillende categorieën. De ene maakt het liefst kleding, de andere vervaardigt graag tassen. Ik behoor overduidelijk tot de eerste groep. 

Waar kan jij echt van genieten?

Op mijn lesvrije dag zalig alleen thuis zijn. Genieten van de stilte en een kopje thee terwijl ik achter mijn bureau meestal schoolwerk verricht.


Wat staat er nog op je to-do-lijstje?
Allerlei projecten in huis. Momenteel zijn de tienerkamers aan de beurt. De schrijnwerker komt na de zomer de kasten plaatsen en dan kan het inrichten beginnen.
Op naai vlak, nog een Belladonna voor de oudste (die is ondertussen bijna blogklaar), een Tilda top voor de middelste, een Nina rok voor mezelf.

Wat zou je ooit nog willen leren?
Daar moet ik echt iets lang over nadenken. Ik wil graag nog leren patroontekenen. Ik bewonder dames als Marthe van Compagnie M. En Sharon van Zonen 09 om hun prachtige creaties die ze verspreiden. Ik zocht ondertussen de verschillende lesmomenten in de buurt reeds op. Nu nog even afwachten of mijn lesrooster het toelaat dit te combineren.

Wat is je leukste foto van 2015 (tot hiertoe)?
Meestal trek ik enkel foto's op vakantie en voor de blog. Deze werd getrokken op het dubbele verjaardagsfeest van Britt en Anna.Maakte je al eens een kledingstuk dat je in de schuif propte? Welk?

Eigenlijk niet. 
De vragen van Creastine

Wat zou je doen met 10 miljoen?
Die vraag doet mij meteen denken aan een Samson en Gert liedje: 'Had je 10 miljoen, wat zou jij dan doen?...' 
Wel er staan hier een aantal (interieur)projecten op til maar daar komt zoveel geregel bij kijken. Iemand inhuren die al het geregel van mij overneemt zodat ik op het eind van dit jaar eindelijk een naaikamer heb, de tienerkamers in orde zijn, de badkamer een make-over heeft gekregen en we eindelijk een tuinhuis en verlichtingsarmaturen hebben. En wie weet heb ik dan nog wat tijd over om wat interieur blogposts tussen de naai gerelateerde blogposts te murwen.

Wat is jouw vervelendste taak in het huishouden?
Opruimen, want met drie kinderen in huis lijkt daar geen eind aan te komen.
 
Wie inspireert jou?

Alle blogmadammen die mij inspiratie geven voor volgende naai projecten.
 
Welk tijdschrift lees je graag?

Diegene die in de wachtkamer van de dokter liggen? Wegens gebrek aan tijd worden er hier zelden of nooit tijdschriften gekocht. Alleen op La Maison Victor heb ik een abonnement, of wat had je gedacht.

Al eens iets raar of gek of ontroerend meegemaakt rechtstreeks door het bloggen?

Ik vond het wel leuk om medeblogsters te ontmoeten op de Big Blogameetup, die ik spijtig genoeg dit jaar heb moeten missen. En ook de Boostyourpositivity meeting was een topper.
 
Wat maakt dat jij een blog leest?

Foto's die in het oog springen en een rustige lay-out.
 
Welke gekke gewoontes heb je?

Gewoontes ja maar of die nu gek zijn?!?
 
Mogen we een kijkje in jouw bureau/werkplaats/blogplaats nemen door middel van een foto?

Nu moeten de mappen nog plaats maken voor de naaimachine of verhuis ik richting eettafel. Hopelijk komt daar snel verandering in.

 
Wat is het engste dat je ooit al meemaakte?

Heel lang geleden is onze 2pK (Citroën) onderweg naar school in brand gevlogen. En omdat mijn mama de handrem was vergeten optrekken bij het uitstappen is de auto zelf een viervaksbaan overgereden om vervolgens op de oprit van de buren fel in brand te schieten. Best wel eng als je zelf veertien bent. Ook wel 'cool' als je de brandweersirenes in de verte hoort aankomen en je die dag niet meer naar school hoeft te gaan.
 
Wat is jouw verborgen talent?

Heb ik die?
 
Op welke prestatie ben je het meeste trots?

Op die drie dames die hier rondlopen want die heb ik toch alle drie zelf deze wereld ingeduwd ;)


Dit moet echt wel mijn langste blogpost ooit zijn! 
En, ik ga niemand nomineren, ik hou daar niet zo van.


1 opmerking:

  1. Ik vind het altijd wel leuk om wat meer over de persoon achter de blog te lezen! Maar brr, die brandende Citroën...

    BeantwoordenVerwijderen