donderdag 18 juni 2015

Een soortement cirkelrok

Naaien voor de middelste is een uitdaging op zich. Niet dat ze er moeilijke patronen uithaalt maar Britt weet wat ze wil. Laatst kwam ze aandraven met een Instagram foto van één van haar klasgenoten met de mededeling dat ze zo een rok graag wou.


Ik meende een simpele cirkelrok te herkennen en onder het motto bezint eer ge begint werden alle cirkelrokken op het web onderworpen aan het veeleisende oog van de middelste uk.


Ik ga jullie niet vervelen met haar opmerkingen maar besloot op veilig te spelen en maakte een proefrok uit een tricot stofje dat hier stof lag te vergaren. Het proefmodel werd te wijd bevonden met te veel rimpels, en dus knipten we een stuk patroondeel weg.


Vervolgens werd de schaar gezet in een grijze tricot stof, gekocht op het stoffenspektakel, dat eigenlijk een T-shirt ging worden. Er werd gepast, waarna verschillende afwerkingsopties werden voorgesteld want het mag niet golven mama.
Tja, je moet er wat voor over hebben niet?


Bij deze stel ik jullie een drie kwart cirkelrok voor, afgewerkt met een eenvoudige zoom. Nu nog hopen dat de rok meer uit de kast komt dan het vorige exemplaar dat voor haar werd gemaakt.


Oh, en de proefrok die werd aangeslagen door de jongste. Als het genoeg zwiert is het voor haar meer dan OK. Gelukkig zijn ze hier niet allemaal zo veeleisend.

4 opmerkingen:

 1. 75% cirkelrok, 125% geslaagd! Wat gaaf in dit stoere stofje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij bent alvast geslaagd voor een van de moeilijker examens! Zouden ze de volgende jaren nog moeilijker worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahahaha, herkenbaar, wat de ene niet wil, daar gaat de andere hier mee lopen. Jammer genoeg beginnen ze meer noten op hunne zang te hebben de laatste tijd. Ook al zijn ze nog klein, ze weten goed wat ze willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een uitdaging! duimen maar dat ze hem ook gaat dragen

  BeantwoordenVerwijderen