zaterdag 13 december 2014

We blijven oefenen!

Nu we toch bezig zijn aan de winter tenues en de temperaturen buiten tegen het vriespunt aanleunen nog een hoodie, ditmaal voor Mart.


Voor de voering van de kap kocht ik in de stoffenkamer wat men noemt 'borg' een warm, superzacht pluizig stofje dat bij mijn twee hoodie fanaten erg in de smaak viel. (Lees: mini-mormel was een beetje jaloers).
De sweater stof met gouden glinsters, gekocht op de Strass stoffenverkoop, werd toen reeds voor de oudste gereserveerd. Ik ging opnieuw aan de slag met het Ottobre patroon True Friend. Maatje 170 werd overgetekend, de mouwen werden enkele centimeters verlengd en voor de zekerheid werden zowel voor- als achterpand  1 cm van de stofvouw gelegd.De zakjes beginnen al aardig te lukken en het allerbelangrijkste Mart is tevreden over haar hoodie!


5 opmerkingen:

 1. Heel mooi en staat haar prachtig! Leuk dat de borg ook terugkomt aan de zakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die zakken zijn veel beter gelukt dan bij de hoofie die ik maakte. Ik heb uren op de uitleg gestudeerd, maar ik snapte er niet veel van. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat ik er zelf ook wel zo eentje zou willen! Dikke pluim voor de zakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En hier ben ik nog eens. Zin om eens in je foto's van 2014 te duiken? Ik heb je uitgenodigd voor 'de 10 van 2014'! Een opgave, ik weet het, maar wel leuk om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen