maandag 8 december 2014

Wannabee een truienexpert...

... maar ben dat duidelijk nog niet!

Tussen het produceren van enkele nieuwjaarscadeaus, die uiteraard het bloglicht nog niet mogen zien, zorgen we ook voor projectjes die hier wel reeds mogen verschijnen. Kwestie dat er hier af en toe nog iets te lezen valt.

In de tweede versie van Stof voor durf-het-zelvers viel mijn oog onmiddellijk op de trui met knopen op de schouder. Ik wou er eentje maken voor Britt, de middelste 13-jarige dochter en zoals het moet volgens de boekjes werd dochterlief eerst opgemeten. Voor maatje 164 was de borstomtrek net 1 cm te breed, dat moest nog net lukken.


Een overschot van dit exemplaar, ik zei toch dat er meer dan één gegadigde was, bleek net genoeg om alle patroondelen eruit te krijgen. Voor het bovendeel koos Britt een effen stof in glanskatoen van Mis-en-plis. Bij Veritas vonden we knoopjes in exact hetzelfde kleur als de effen stof. Een voltreffer!


De uitleg voor het assembleren van de trui werd slaafs gevolgd en voor de mouwen en boord werden omgezoomd gepast.


En toen kwam de teleurstelling, ze leek wel een bodybuilder. Het stuk ter hoogte van de borst was veel te breed en viel niet mooi. Om de schouders te laten aansluiten zou ze enkele maanden in de fitness moeten doorbrengen. En het kind gaat al 3 keer per week zwemmen.

Kwam het door het glanskatoen dat wat stijver was, kwam het door het patroon, Joost mag het weten. De trui in wording werd aan de kant gegooid tot ik 's avonds een ingeving kreeg en het patroon van de leather sweater van La Maison Victor erbij haalde. 


Voor dezelfde maat bleken de patroondelen ter hoogte van de borst en schouder veel smaller. De trui werd uit elkaar geknipt, overlocksteken lostornen staat niet in mijn woordenboek, aangepast en terug in elkaar gestoken om vervolgens overlockreepje per overlockreepje verder te versmallen tot het gewenste resultaat.Veel beter nu!


8 opmerkingen:

 1. Helemaal geslaagd nu!! Staat haar leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke kleur! Verschrikkelijk als zo een trui veel re groot is en je moet alles gaan aanpassen.... Ik zou het al lang opgegeven hebben! Chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap knap knap, maar ik krijg nu toch wat schrik. Ik heb net stof in huis gehaald (in mijn geval gouden glitterstof) om ook deze trui te gaan maken. Vraag mij af of ik nu niet gewoon beter de trui van la maison victor overteken???!!! Help!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap werk! En super stoffencombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen