donderdag 30 oktober 2014

We hadden een plan...

Wij hadden een plan, daar op woensdagavond in de Naaischuur.


Het leek ons een leuk idee om allemaal aan de slag te gaan met eenzelfde patroon. Er werd gebrainstormd welk patroon dat dan wel moest worden en we kwamen uit bij de Dorothy Day Tripper.


Even werd overwogen om één of andere workshopdiva voor onze kar te spannen om alles in goede banen te leiden maar we besloten dat we dat allemaal samen, zonder externe hulp, ook wel zouden kunnen.


Stof, paspel, tassenband en Decovil light werden massaal aangekocht, enkele data in september werden geprikt en zo geschiedde het.


De meeste exemplaren zijn ondertussen af en man wat hebben we gevloekt op die tas. Bloed, zweet en tranen heeft het gekost. Vooral de dikke deelbare rits heeft mij parten gespeeld. Drie naalden heb ik gebroken. Waarvan eentje brak nadat hij mijn nagel en een ietsiepietsie stukje vel mee had. 


De tas is voor de 13-jarige dochter Britt. Zij koos de stof en wou ook een extra accent rond de tassenband. 
En toen ik haar vanmorgen vroeg of ze de tas mooi vond antwoordde ze: 'Bwa, mmmmm ja. Een beetje.'

Pubers!

9 opmerkingen:

 1. Toch een toffe tas vind ik.Heb dat stofje gebruikt voor een tasje te maken voor mijn meterkindje.Als je zin hebt kan je hier eens kijken:http://ikmaakhetzelfnu.blogspot.be/2014/05/het-is-gelukt.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een beetje?? Hij is supermooi!! Ik wil binnenkort ook eens decovil light uitproberen. Is dat de enige tussenvoering die je gebruikt hebt? En kon je er een beetje doorheenstikken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De buitenkant kreeg een laagje Decovil light. De binnenkant Vlieseline H630 en daarmee 'staat' hij mooi. Mijn naaimachine is er één met stevige motor dus dat was geen probleem. Bij een eventueel volgend exemplaar zou ik de Decovil light net wat groter knippen dan aangegeven op het patroon. Nu zit er soms een stukje stof zonder versteviging tegen de rand.

   Verwijderen
 3. Ik ben zelf fan van de Dorothy ;), en dit is een schoon exemplaar!
  Haha, drie naalden gebroken -en brrr voor de nagel/vinger-, het was me precies het naaisel wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig was het maar een heel klein velletje van de vinger, wat van de nagel niet kan gezegd worden ;)

   Verwijderen
 4. Meisjes van dertien, die veranderen van gedacht als de wind ... Overmorgen loopt ze terecht te pronken met haar tas bij haar vriendinnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supermooi! Die dochter draait vast nog wel bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh neen! Zoveel moeite voor die tas en dan die reactie. Hier wordt ze 'vollenbak' gebruikt als schooltas voor mezelve. Maar ik blijf bij mijn gedacht: NOOIT MEER na deze! Groetjes, Lien (van in de schuur ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen