zondag 12 oktober 2014

Het smartphone tijdperk
Waar is de tijd dat we gewoon een uur en plaats afspraken en geduldig bleven wachten tot de andere verscheen. Dat ik met een telefoonkaart van 1000 frank ging schuiven aan een telefooncel om het lief op te bellen in Frankrijk. Dat je niet op elk moment van de dag bereikbaar hoefde te zijn.


Tegenwoordig loopt iedereen rond met een smartphone. En gebarsten of niet, het scherm wordt nauwgezet in het oog gehouden om toch maar geen e-mail, Facebook update of Instagram foto te missen. Om virtuele kippen eten te geven, monsters te verjagen of vrienden te verslaan op wordfeut. 


En toch ben ik gezwicht en werd de oude Nokia ingeruild voor een nieuw exemplaar. Gezwicht in de hoop dat de online agenda mij helpt herinneren wanneer ik een afspraak heb bij de kapper. (Laatst was ik die compleet vergeten.) Gezwicht omdat ik hoop dat de OneNote functie, waar ik naar hartenlust to-do lijstje kan maken, rust brengt in mijn hoofd. Gezwicht omdat ik dan een hoesje 'moest' maken en in Kopenhagen een excuus had om ongestoord stoffenwinkels te bezoeken.

 Vilt en rode elastiek: Stof og stil Kopenhagen

Al heb ik mij plechtig voorgenomen de schermtijd te beperken tot het absolute minimum. Dus mocht je mij ooit al rondlopend betrappen verzonken in mijn gsm scherm, laat het mij gerust weten.

Oh ja, er waren er hier enkele jaloers thuis! De middelste dochter haar kleinnood kreeg ondertussen ook een reeds een hoesje. Voor de oudste is er nog eentje in de maak. Fluo elastiek: De Stoffenkamer

9 opmerkingen:

 1. Welkom in het clubje van de verslaafden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb voorlopig nog een oud model Nokia maar ik vrees dat het er ook eens van moet komen om zo'n smartphone aan te schaffen.Leuk hoesje,zo simpel maar mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze moet ik onthouden! Eenvoudig, maar juist daardoor perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En het zit supersnel in elkaar! Stiekem vind ik het exemplaar van de dochter nog leuker dan het mijne.

   Verwijderen