vrijdag 18 april 2014

Een Guirlande jurk voor Maud

De paasvakantie verliep niet helemaal zoals gehoopt. 

Tijdens ons jaarlijkse tussendoortje in Nieuwpoort werd bompa met de ziekenwagen naar het ziekenhuis van Veurne afgevoerd, waar hij nu reeds meer dan een week op intensieve zorgen doorbrengt om te herstellen van een longontsteking.

Ondertussen is hij aan de beterhand maar hij mag nog steeds niet overgebracht worden naar Gent, waardoor de echtgenoot heen en weer pendelt tussen Antwerpen, Gent, Nieuwpoort en Veurne en dat kruipt in de kleren.

En ik, ik zit thuis met mijn meisjes en zorgde voor een persoonlijke deadline. Eerst werken voor school, dan pas naaien. Als motivatie om vaart te zetten achter het verbeterwerk kan dat tellen. Zelfs de examens werden reeds opgesteld. Woehoe!!!

Het Guirlande jurkje uit La Maison Victor lag reeds geknipt op mij te wachten en werd gisteren afgewerkt. We kozen een Strass stofje en omdat dat nogal dun uitviel werd het kleedje volledig gevoerd. 

Mijn model was bereidwillig om te poseren vandaag.Was zelfs bereid rondjes voor mij te draaien.We vonden zelfs een giletje van Filou in de kast dat wonderwel bij de kleuren van de jurk past.Het inzetstukje er op een deftige manier inkrijgen was niet zo eenvoudig. Een volledige namiddag heeft het mij gekost. Het is nog niet helemaal wat het zou moeten zijn maar ik was het beu.In navolging van haar zorgde ik ook voor een leuk detail in de voering?Mijn inspiratiebronnen:

11 opmerkingen:

 1. Mooi kleedje met een fijne kleurencombinatie. Een hoeraatje voor het bereidwillige model!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi geworden. Ik kan alleen maar nog meer uitkijken naar de levering van dit stofje, heb ik deze voormiddag besteld!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Mooi!
  Wat een mooie kleur en stofcombinatie!

  ps: heb net je blog ontdekt;), je maakt mooie dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik voel me vereerd want ook op jouw blog zie ik prachtige dingen verschijnen.

   Verwijderen
 4. Oh... dat klinkt niet echt als vakantie, ik hoop dat bompa snel beter wordt!
  Dat jurkje staat hier ook op het programma, ik vind jouw versie mooi!
  Hoe vallen de maten van het jurkje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maakte een 9 jaar voor mijn 8-jarige meid en dat valt wel ok. Misschien een tikje te breed maar het stoort niet. Aan de oksels valt het goed. Ik heb het wel een stuk moeten inkorten.

   Verwijderen
  2. Dank je wel voor de tips, ik ga goed opmeten en 'm deze avond proberen te tekenen/knippen :)

   Verwijderen
 5. Ik ben fan van dit jurkje. Wat heb je een mooie uitvoering gemaakt! Leuk met die gekleurde biesjes. Het inzetstuk vond ik ook een heel gedoe. Maar het ziet er super uit!!

  BeantwoordenVerwijderen