vrijdag 15 april 2016

Pam top

Tijdens de paasvakantie was ik enkele dagen zalig alleen thuis. Terwijl de drie dochters aan zee verbleven bij oma genoot ik van de rust en stilte in huis. 


Denk nu niet dat ik die dagen languit in de zetel niets lag te doen. Ik worstelde mij eerst doorheen mijn achterstallig verbeterwerk, om vervolgens wat te kuisen en ander schoolwerk te verrichten. Uiteraard werd op die dagen ook gedacht aan leuke afwisselende alternatieve activiteiten. 


De boog kan immers niet altijd gespannen staan en wegens gebrek aan modellen, ah ja die zaten aan zee, naaide ik gewoon lekker voor mezelf. 


Het werd een Pam top uit de eerste LMV van dit jaar in een satijnachtig stofje dat ik ooit eens op een Strass stoffenverkoop kocht. Er zit een soort van kleurverloop in de stof waarmee ik rekening moest houden bij het knippen. Ik kocht slechts een metertje dat dan ook nog eens zeer scheef werd geknipt maar het lukte om alles er netjes uit te krijgen.


Buiten het feit dat het stofje de neiging had een eigen leven te willen leiden, zat het geheel snel in elkaar.  Alleen vraag ik mij af wat er met Pam haar boezem is gebeurd. Ik dacht dat het met die van mij erg gesteld was na meer dan twee en een half jaar borstvoeding maar moet mijn menig herzien. De uitsnijding van deze top is echt veel te diep en komt tot onder mijn bh. Echt niet zedig genoeg om voor de klas te staan, dus werd er een stukje met de hand toegenaaid. Voor een eventuele volgende versie onthou ik ook dat de mouwen smaller mogen.


De echtgenoot speelde fotograaf van dienst daar op het strand van Nieuwpoort en leefde zich volledig uit in de aan hem toegewezen taak. Trouwens zagen jullie al de deze de Pam top een perfecte match vormt met mijn Susanne cardigan?


11 opmerkingen:

 1. Hij staat ook op mijn to do-lijstje. Je tips ga ik zeker in mijn achterhoofd houden! Mooi, en hij past perfect op je cardigan!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 2. top! ik probeer dit weekend een gaatje te vinden voor deze top en denk om die ook een tweetal cm minder diep te maken al draag ik bijna overal een topje met spaghettibandjes onder ;-).
  echt leuke foto's trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een mooi stofje voor deze top! Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. stralende foto's :-)
  stralend model :-)
  stralend maaksel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalig mooi!! En je straalt op de foto's!!

  Ik las al vaker over de te diepe uitsnijding, terwijl ik dat probleem zelf helemaal niet tegenkwam, volgens mij heb ik dus iets "verkeerd" gedaan :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi ! Zo kan je gerust voor de klas verschijnen ! Complete outfit met de Susanne erbij !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat strikje vind ik zo'n leuk detail! Al denk ik dat ik dat gewoon ga implementeren in mijn op maat getekende bloesjespatroon ;-) Heel tof stofje, het heeft iets chique, zeker in combinatie met Susanne!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt een heel mooi bloesje geworden. De kleur staat je prachtig en ook de man verdient een pluim! Heel mooie foto's.
  Leve de vakantie, zou ik zeggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een perfecte match, inderdaad! Dat van die halsuitsnijding had ik nog al gelezen, zeker een opmerking om te onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen