vrijdag 4 maart 2016

Binnenkijken in de kamer van Mart

Ouders beloven veel en houden zich niet steeds aan de gemaakte afspraken. Zo beloofden wij aan Mart dat we haar kamer gingen afwerken voor ze naar 'de grote school' moest. Ondertussen zit het kind in het vijfde middelbaar en wordt het een beetje oneerbiedig nog te spreken van een 'kinderkamer'.


Het lange wachten werd uiteindelijk wel beloond en Mart kreeg de kamer van haar dromen. Eéntje met een nis om in te 'chillen'. Mijn jongedame van zestien vind je meestal hangend/liggend in de zetel, met i-pad in de hand. Je kan niet geloven welke series mijn puber allemaal volgt op dat schermpje.


De afmetingen van de nis kwamen netjes overeen met deze van een junior matras van een Zweedse meubelgigant.  Voor het fabriceren van de matrasovertrek werd beroep gedaan op de naaiskills van ondergetekende. Helemaal niet moeilijk, al zeker niet met haar handleiding, alleen wel arbeidsintensief. 


Gezien de matras een lengte heeft van 1m60 werd geopteerd voor een interieurstof van bij Stoffen van Leuven. Bijhorende paspel (10 meter nota bene) werd in De Stoffenkamer gehaald. Aanvankelijk was het de bedoeling dat ik ook de bijhorende kussen hoezen ging naaien. De dochter kon echter niet kiezen uit het stoffenaanbod en opteerde voor kussenslopen van H&M home.


Benieuwd naar de rest van haar kamer?

9 opmerkingen:

 1. Inderdaad laat de rest maar eens zien,ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo tof, die nis! Daar zal nog veel gehangen worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Cool... Dat zou ik ook wel zien zitten!
  Wanneer mogen we meer zien? ��

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ideaal toch, zo'n nis om in te hangen?
  --ik krijg trouwens een milde stamp in mijn derièrre om in actie te schieten met mijn kinderkamers #schaterlach--

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow zo een nis om in te chillen. Dat zou ik ook zien zitten en ik ben lang geen 16 jarige ( adolescent) meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Laat maar komen! Al helemaal fan van die nis en de aankleding ervan! Misschien loop ik je wel eens tegen het lijf aangezien mijn druksbezochte stoffenwinkels 'Van Leuven' en 'De stoffenkamer' zijn.

  BeantwoordenVerwijderen