dinsdag 21 juli 2015

Cinq croissants et une baguette

Het was hier even stil en daar had ik een goede reden voor. 
We vertoefden met het gezin over de grens heen en trainden de jongste spruit voor vertrek zodat ze zelf onze bestelling kon doorgeven aan de bakker. Het kind praat tegen iedereen, kent geen schaamte en werd de dikste vrienden met Emma, het Nederlandse buurmeisje. Er vloeiden zelfs traantjes de avond voor we terug naar huis reden.
 
 
 
De laatste woensdag voor vertrek besloten we in de naaischuur gezellig samen een 'Sac à pain' uit het befaamde Zo geknipt! 2 boek te maken. Want als je naar Frankrijk gaat dan moet je die baguette ergens in kwijt.
 
 
De eerst ochtend ging Maud (samen met papa) onze bestelling ophalen aan de receptie met de baguettezak op zak. Ze kwam stralend terug, de receptioniste vond het een geweldig concept en had zoiets nog nooit gezien.
 
Ook de mede-naaischuurbewoonsters gingen naarstig aan de slag. Hun exemplaren wou ik jullie niet onthouden. De broodzak van Betty, en die van Geertrui.
 
 
 
 
 

4 opmerkingen:

  1. Inderdaad echt leuk om daar je stokbrood in te bewaren ;-) en ik heb nog nooit van een naaischuur gehoord maar lijkt me wel gezellig om met anderen te naaien terwijl je op vakantie bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zalig om je Frans stokbrood daar in te kunnen stoppen als je op reis bent

    BeantwoordenVerwijderen