woensdag 16 juli 2014

La douce France!

De eerst twee weken van juli trokken we richting zuiden.

Om de benen te laten bruinen, remember!

Nu zien die benen helaas niet zo bruin. Gewoonweg omdat mijn bleke velletje niet echt bruin wil worden. Het heeft het meer voor de rode tinten, dat vel van mij. Maar ook omdat het weer niet echt Zuid-Frans waardig was. Wind, wolken, af en toe wat regen en temperaturen vooraan de twintig graden. Dat alles werd zelfs opgeluisterd met bolletjes.


Gelukkig zagen we de grijze wolk van ver aankomen en konden we tijdig vluchten van het zwembad, anders waren we hetzelfde lot beschoren als onze tuinstoelen.


Nooit gedacht dat dikke hagelbollen zo verwoestend konden zijn. Zelfs onze auto kreeg golfbalallures.


Een kleine domper op de vakantievreugde maar een telefoontje naar de verzekering stemde ons gerust. 'Natuurrampen' zitten vervat in de polis. De plaatselijke bevolking had zoiets nog nooit meegemaakt en in een steek waar er meer chateau's zijn dan bakkers heeft dit nefaste gevolgen voor de druivenoogst. De boten op de Canal du Midi waren gelukkig wel bestand tegen die hagelbollen.

En dat Zuid-Franse weer, dat was dan weer ideaal om allerlei moois in de omgeving te gaan verkennen tot groot jolijt van de kinderen ;) Maar daarover later meer.

1 opmerking:

  1. Dat is inderdaad niet te geloven zo'n hagelbollen!Hopelijk is de rest van de vakantie leuk geweest.

    BeantwoordenVerwijderen