vrijdag 13 september 2013

Mijn eerste Oon pennenzak!


De kop is eraf!
 
Twee weken na het startschot voor het nieuwe schooljaar begint alles hier weer in de plooi te vallen. Het schoolritme is terug in ons systeem geslopen, inclusief de drukke naschoolse activiteiten agenda.

En het was best een spannende start. De drie dochters gingen namelijk alle drie naar een nieuwe school en kwamen terecht in een nieuwe klas.
 
Onze grootste dame ging voor het eerst naar derde middelbaar in het atheneum. De middelste meid zette haar eerste stappen in de bijhorende middenschool om het eerste middelbaar te vervoegen. Gelukkig voor hen beiden zaten er heel wat vertrouwde gezichten in hun klas. Vooral de middelste dochter heeft daar nood aan (Mama moest mee die eerste schooldag!) en was dan ook uiterst blij dat ze haar 6de leerjaar vriendinnen snel kon spotten op die grote speelplaats (Mama mocht dan ook snel weer weg die eerste schooldag!).

Het spannendste was het misschien wel nog voor onze kleinste ukkepuk. Zij ging van start in het tweede leerjaar op een gloednieuwe school zonder gekende gezichten in de klas. Maar we hadden er vertrouwen in. Onze uiterst sociale meid maakt snel vriendjes, welke taal die ook spreken.
En we kregen gelijk. Na drie dagen zat er al een uitnodiging voor een feestje in haar boekentas. Wat de naam van de jarige in kwestie was wist ze niet, gelukkig stond het op de uitnodiging.

En daarmee had ik het perfecte excuus om mij te wagen aan de Oon pennenzak, die al door menig blogster werd uitgetest maar nog nooit vanonder mijn naaimachine rolde. Hopelijk is de jarige er blij mee.
 
 

 
En eergisteren kwam ze reeds met een volgende uitnodiging thuis!
Dat wordt bandwerk als het aan dit tempo blijft doorgaan.

1 opmerking: